Skilte til vigepligt
Overholder folk ikke deres vigepligt i dit område? Så kan det hjælpe at skilte noget mere med et af vores vigepligtstavler. Alle vores skilte er fremstillet af de bedste materialer og bliver produceret i den højeste kvalitet. Alle vores vigepligtstavler bliver produceret til hver enkelt ordre, og derfor kan du også have indflydelse på, hvordan design, farver og former skal være.
I vores sortiment har vi både fuldt stop skilte og vigepligts skilte, som bliver produceret ud fra de almindelige standarder for trafikskilte. Det betyder, at du får et skilt, der har den højeste standard, når du bestiller fra E-skilte.
Hvad betyder vigepligtstavler?
B: Vigepligtstavler angiver vigepligtsforhold i trafikken. Afhængig af vigepligten vil der være forskel på, hvilken vigepligtstavle der vil gøre sig gældende. Vigepligtstavler informerer trafikanterne om, hvem der skal holde tilbage for hvem. Vigepligtsforhold gælder både bilister og cyklister og bruges udelukkende ved trafikafvikling og regulering af trafiksikkerhed. Hvad de forskellige tavler betyder, og hvad der kendetegner dem, kan du læse mere om herunder.
B 11 Ubetinget vigepligt er en omvendt trekant med rød ramme og hvid bund. Tavlen informerer om, at man skal holde tilbage for kørende trafik fra både højre og venstre retning.
UB 11,1 Forvarsling for stop er undertavlen til hovedtavlen B 11 ubetinget vigepligt og bruges som forvarsling ved kryds – dog primært ved jernbaneoverkørsel uden bomme. Undertavlen har en rød ramme med sort tekst på hvid baggrund.
UB 11,2 Dobbeltrettet cykelsti bruges som undertavler til B 11 og B 13 og informerer om tilladt kørsel i begge retninger på cykelstien. Tavlen kendetegnes ved rød ramme, samt cykel og pilepiktogrammer på hvid bund.
UB 11,3 Letbane bruges som undertavle til hovedtavlen B 11 Ubetinget vigepligt forvarsler om om letbanen forude, hvor kørsel i begge retninger er tilladt. Den er kendetegnet ved en rød ramme med sort letbanevogn piktogram og sorte pile.
B 13 Stop tavlen bruges i et vejkryds hvor ubetinget vigepligt gør sig gældende. Tavlen har en 6-kantet udformning med hvid tekst på rød bund.
B 15 Sammenfletning angiver at to vejbaner fletter sammen længere forude og at der skal tages hensyn til trafikstrømmen i forbindelse med sammenfletning. Den består af rødt fletningspiktogram på hvid bund.
B 16 Hovedvej bruges til at fortælle at al færdsel fra sideveje har ubetinget vigepligt, og skal holde tilbage for kørslen på hovedvejen. Skiltet har firkantet udformning og er i gul farve.
B 17 Hovedvej ophører bruges til at angive, hvor hovedvejen stopper. Gult firkantet skilt med en sort streg på tværs af skiltet.
B 18 Hold tilbage for modkørende betyder at man kun må køre på den pågældende vejstrækning, så længe man er sikker på, at man kan passere uden at tvinge modkørende til at standse. Tavlen er cirkelformet med rød ramme samt sort og rød pil på hvid bund.
B 19 Modkørende færdsel skal holde tilbage indikerer, at modkørende trafikanter skal holde tilbage for de kørende trafikanter på vejstrækningen. Tavlen er blå med rød og hvid pil.
Du kan læse meget mere om vigepligtstavler i “bekendtgørelse om vejafmærkning” på retsinformationens hjemmeside.